✕ Stäng

Olika metoder för hårförlängning

Vill du göra en hårförlängning? Här kan du läsa om de olika metoderna, vilken metod som passar dig och hur en hårförlängning går till.

Linda Nestor, Redaktör
Senast uppdaterad 21 september 2015

hårförlängningFå långt och tjockt hår

När du gör en permanent hårförlängning så sätter en frisör fast hårslingor eller en enhet med hår i din hårbotten. Däremot finns det olika metoder om hur detta hår ska sättas fast.

Olika metoder för fastsättning

Bland annat finns keratinvax, tejp, mikroringar, flätning eller att man syr fast löshåret.

Det går även att limma fast löshår men det är en gammal metod som sliter på håret och som ingen frisör skulle rekommendera idag.

Äkta hår eller synteshår

Du måste också bestämma dig om du vill ha äkta hår eller synteshår.

Äkta hår är mycket dyrare men har sina fördelar: Det har en bättre kvalitet, smälter in bättre i ditt hår, det håller bättre och dessutom klarar det av värmebehandling så som plattång, föning och locktång.

Hårförlängning med tejp

Om du gör en hårförlängning med tejp så tejpas löshår in i håret. Det är en metod som är modern just nu eftersom den är skonsam mot håret och ger ett naturligt resultat eftersom fästena inte syns.

Däremot kan dessa remsor lätt lossna och glida ner vilket gör att du måste springa till frisören ofta för att sätta in de igen.

Hårförlängning med keratinvax

Keratinvax är den metod som flest frisörer rekommenderar idag. Hårslingorna fästs fast med hjälp av vax vilket gör fästena mjuka, bekväma och följsamma.

I denna metod fästs hårslinga för hårslinga och inte en hel enhet av hår vilket gör att det blir ett naturligt resultat.

Hårförlängning med mikroringar

Hårslingor fästs fast med hjälp av små ringar. Varje slinga förs då in i en ring tillsammans med ditt riktiga hår och sedan kläms ringen åt med en tång.

Denna metod liknar metoden med keratinvax, alltså att man fäster hårslinga för hårslinga och inte en hel enhet hår.

Mikroringar ger dock inte lika följsamma fästen som keratinvax. Dock kan hårförlängning med mikroringar vara att föredra om du vill återanvända löshåret och ringarna.

Hårförlängning med clips-on

Det finns clips-on som du kan få tillklippt till dig hos en frisör. Clips-on är en smidig metod för dig som bara vill ha längre hår eller tjockare hår för ett specifikt tillfälle.

Då får du ofta ett helt hår, alltså en färdig frisyr som frisören sätter fast och klipper till. Sedan kan du ta av och på denna frisyr när du vill.

Hårförlängning som sys fast (weaving)

Löshåret sys fast i inbakade flätor i hårbotten. Löshåret sätts fast som en enhet och inte som slingor.

Fördelen med denna metod är att den håller längre än andra metoder och att den inte innehåller kemikalier eller produkter som är skadliga för håret. Däremot går inte denna metod att använda på personer med kort hår då ditt riktiga hår måste falla över fästena i hårbotten.

Dessutom är den inbakade flätan i hårbotten så hårt bakad att det kan göra ont och spänna. När håret sedan växer ut så växer även den inbakade flätan ut vilken kan se ut som klumpar i håret.

Det kan vara svårt för flätan att torka och fukten som bildas där kan göra att det kliar.

Senaste Nytt